top of page
IMG_20160508_203843.jpg

bureau klein leed

Artistieke directie | tekst | productie

Samen met regisseur Bengt Kropmans vormt Rinske theatergroep Bureau Klein Leed. Met Bureau Klein Leed maken ze professionele theatervoorstellingen met niet-geschoolde acteurs.  Bureau Klein Leed staat voor toegankelijk uitdagend locatietheater en is gevestigd in Utrecht.

 

Bureau Klein Leed maakte:

De brandende schepen van George Donner – 2020

Er is beweging onder de dikke aslaag die is neergedaald in het post-apocalyptische futuristische wasteland van het jaar 2050.

 

Zeven mensen komen her en der tevoorschijn. Uit schuilkelders. Uit goed afgesloten grotten. Uit bomshelters. Uit het riool. Ze hebben het overleefd.
 

De brandende schepen van George Donner speelde op locatie in Peron E – een monumentale treinloods langs het spoor van Utrecht.

Human Resources – 2018
 

Gewoontes zijn goed voor de mens, sleur niet. Als het sleurt, schuurt het, en als het schuurt wordt het glad en valt men.

Human Resources is een highly classified kantoordrama van landsbelang en speelt op locatie bij Landhuis de Stad in Utrecht. Human Resources vindt tegelijkertijd in drie kantoorruimtes plaats. Het publiek wordt verdeeld en ziet ruimte voor ruimte wat er zich tegelijkertijd afspeelde tijdens die helse ochtend. 

Cirque Cannibale – 2017

The elephant shit has hit the fan

Een groep circusartiesten houden met hun laatste krachten hun circus boven water. Exotische dieren zijn verbannen uit het circus, en de clown is aan de drank.

Cirque Cannibale speelde in een circustent op locatie op een grasveld in Overvecht.

Voer voor de Zwijnen – 2016

Voordat het begint wil ik even zeggen dat het als stiefmoeder ook niet altijd makkelijk is
 

Voer Voor de Zwijnen is een zwartgallige en humoristische vertelling waarin drie jagers uit

bekende sprookjes het eindelijk zelf voor het zeggen hebben. Ze voelen zich zwaar gedupeerd. De

jagers moeten tegenwoordig met zijn drieën één jachtgebied delen en bovendien is hun jagerschap

onderhevig aan felle kritiek. Tot overmaat van ellende wordt de jagers bevolen een geschikte partner

te regelen om aan de vernieuwde wetgeving te voldoen.

 

Tegen de Vlakte – 2015


Vandaag komt Laika terug uit het centrum voor klinische en forensische psychiatrie. Ze is twee jaar weggeweest. Maar alles is nog hetzelfde. Of toch niet? Daddy heeft een carrièreswitch gemaakt, Mama is bang voor Laika, Edgar de hond is oud geworden, en zoon Rex komt opvallend vaak logeren bij zijn ouders.

Tegen de Vlakte is een licht absurdistische voorstelling over familie, veranderen en over quilten op Bali.

 

 

BED – 2014

 

BED is een tragikomische voorstelling die dealt met het dertigersdilemma. Te veel keus, en te weinig tijd, als je pas net begrijpt waar het leven toe doet.

Maar wat gebeurt er op het moment dat je opgesloten zit in een slaapkamer? Samen met je one night stand, je huisgenoten en de schoonmaakster. En. wat als je moet plassen? BED is een voorstelling over alles, over liefde, over seks, over ouder worden, over acceptatie, over ons.

bottom of page